Escalop de porc cu ciuperci
Ion Stănescu, Timișoara, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
4-5 bucăți ceafă de porc fără os
3-4 căței de usturoi
vegeta sau sare
piper
1 conservă ciuperci tocate
1 cutie sos tomate
făină
puțin ulei
Mod de preparare
Într-o tigaie cu puțin ulei, pui feliile de ceafă de porc date prin făină și le ții până se rumenesc pe ambele părți.
Le dai deoparte, iar în tigaia în care le-ai rumenit adaugi usturoiul pisat și-l călești puțin, pui ciupercile bine scurse, sosul de tomate, piper și sare după gust, iar la final carnea prăjită.
Lași să fiarbă puțin până ce sosul capătă o consistență cremoasă. Se servește alături de orez, piure sau chiar simplu, cu o salată.