Escalop de porc cu ciuperci

escalop jpg

Ion Stănescu, Timișoara, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

4-5 bucăți ceafă de porc fără os

3-4 căței de usturoi

vegeta sau sare

piper

1 conservă ciuperci tocate

1 cutie sos tomate

făină

puțin ulei

Mod de preparare

Într-o tigaie cu puțin ulei, pui feliile de ceafă de porc date prin făină și le ții până se rumenesc pe ambele părți.

Le dai deoparte, iar în tigaia în care le-ai rumenit adaugi usturoiul pisat și-l călești puțin, pui ciupercile bine scurse, sosul de tomate, piper și sare după gust, iar la final carnea prăjită.

Lași să fiarbă puțin până ce sosul capătă o consistență cremoasă. Se servește alături de orez, piure sau chiar simplu, cu o salată.