Ficăței de pui în sos de roșii
Cristina Ivașcu, București, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
500 g ficăței de pui
1 ceapă uscată
300 g roșii pasate
2 linguri ulei
5 căței de usturoi
1-2 frunze de dafin
sare
piper măcinat
cimbru
pătrunjel verde, pentru decor
Mod de preparare
Cureți bine ficățeii de membrane și-i speli în apă rece. Îi scurgi bine de apă, apoi îi tamponezi cu prosoape de hârtie.
Tai mărunt ceapa și 2-3 căței de usturoi. Într-o tigaie cu ulei, călești ceapa și usturoiul, apoi adaugi ficățeii, piperul, cimbrul, dafinul și îi gătești circa 10 minute, amestecând din când în când. Adaugi roșiile și mai lași pe foc 8-10 minute. Oprești focul, amesteci totul și servești cald. Pentru decor, poți adăuga puțin pătrunjel verde. Se poate servi alături de mămăliguță și murături.