Fursecuri cu cremă caramel
Maria Marinescu, jud. Vâlcea, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
Pentru aluat
120 g făină
180 g amidon alimentar
100 g zahăr
3 ouă
170 g unt gras
1 plic zahăr vanilat
1 linguriță zeamă de lămâie
1 linguriță praf de copt
un praf de sare
nucă de cocos (opțional)
Pentru umplutură
1 conservă lapte condensat
caramelizat sare fulgi
Mod de preparare
Cerni făina și o amesteci cu amidonul de porumb, cu praful de copt și cu un vârf de sare. Adaugi untul moale, zeama de lămâie și zahărul, și mixezi 3-4 minute cu paleta, adaugi ouăle și mai mixezi încă 3 minute. Încorporezi făina și mixezi încă un minut. Învelești aluatul obținut în foliealimentară și îl dai la răcit, la frigider, cel puțin o oră.
Scoți aluatul din frigider, îl lași 30 de minute pe masa de lucru, apoi întinzi o foaie de 3-4 cm grosime cu ajutorul unui sucitor pudrat cu făină.
Decupezi fursecuri cu ajutorul unor forme pudrate cu făină, le așezi într-o tavă cu hârtie de copt, apoi le dai la frigider încă 20 de minute.
Cu o furculiță, înțepi fursecurile și le dai la copt în cuptorul preîncălzit, 12-15 minute. În acest timp, le întorci pentru a se rumeni uniform pe ambele părți.
Lași fursecurile la răcit, apoi acoperi jumătate din ele cu laptele condensat caramelizat, peste care presari câțiva fulgi de sare, apoi acoperi ușor cu restul fursecurilor. Dai la răcit pentru a se întări crema, le pudrezi cu zahăr sau le treci prin nucă de cocos înainte de a le servi.