Găluști cu prune la tavă
Oancea Tita, Voluntari-Ilfov, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
160 g zahăr
300 g pesmet
100 ml ulei
1 ou
50 g unt
300 g prune
esență de vanilie
Mod de preparare
Pui uleiul într-o tigaie, iar când este ușor încins, adaugi pesmetul și amesteci. Lași la foc mic 1-2 minute, amestecând continuu să nu se ardă. Adaugi 80 g de zahăr și mai lași la foc mic încă 2 minute, amestecând continuu.
Într-un bol, amesteci 300 ml de lapte, grișul, oul și esența de vanilie.
Pui laptele rămas și restul de zahăr la fiert, iar când ajunge la punctul de fierbere, dai focul încet și adaugi compoziția cu griș. Amesteci constant și lași pe foc până se îngroașă. La fina,l adaugi untul și amesteci bine să se încorporeze.
Pui jumătate din cantitatea de pesmet într-o tavă, adaugi jumătate din cantitatea de budincă de griș și nivelezi. Așezi prunele tăiate în jumătate peste, apoi acoperi prunele cu restul de budincă de griș. La final, presari pesmetul rămas. Introduci tava în cuptorul preîncălzit aproximativ 40 de minute.