Lasagna

lasagna jpg

Selma Bolat, Constanța, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

3 linguri ulei

2 cepe medii

400 g carne vită tocată

2 căței usturoi

2 roșii medii descojite

2 linguri bulion de roșii

1-2 pahare apă

sare

piper

50 g unt

mozzarella sau parmezan, la alegere și în cantitatea dorită

75 g făină

750 ml lapte

foi de lasagna

Mod de preparare

Într-o tigaie, pui la încins uleiul împreună cu cepele tăiate mărunt. Lași pe foc până se rumenește, adaugi, apoi, carnea de vită tocată și amesteci până când aceasta începe să-și schimbe culoarea. Pui usturoiul feliat, roșiile descojite și tăiate mărunt, și lași la gătit, la foc mediu. După 5 minute, adaugi bulionul și sarea, amestecând până când compoziția se omogenizează. Torni apă fierbinte și lași la fiert până când apa se absoarbe.

Între timp, pregătești sosul bechamel. Într-o cratiță mică, pui la foc mediu untul cu făina și amesteci până când făina se omogenizează, apoi adaugi, treptat, laptele, amestecând cu telul continuu, astfel încât sosul să nu facă cocoloașe. După ce începe să fiarbă, pui sarea și piperul și dai cratița deoparte.

Tapetezi o tavă de mărime medie cu un strat subțire din compoziția cu carne, peste care adaugi câteva linguri din sosul bechamel și așezi un strat format din foile de lasagna. Repeți această procedură de 5-6 ori, în funcție de mărimea tăvii. Ultimul strat va fi alcătuit din compoziția de carne, câteva linguri de sos bechamel și brânză rasă sau parmezan în strat consistent. Introduci tava în cuptorul preîncălzit 20-25 de minute. După ce este gata, o lași în tavă 10-15 minute, după care o poți servi.