Mini kurtoși umpluți cu frișcă

mini kurtosi umpluti cu frisca jpg

Carmen Nemeth ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

600 gr făină

25 g drojdie proaspătă

3 linguri zahăr

1 vârf de cuțit sare

150 ml apă călduță

2 ouă

50 g unt

100 ml sana (iaurt,lapte bătut)

coajă rasă de la 1 lămâie

1 zahăr vaniliat

Pentru umplutură:

500 ml frișcă

1 budinca de vanilie

100 g zahăr pudra

Pentru ornat :

150 g zahăr pudra

zahăr vaniliat

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se frământă un aluat, l-am lăsat la dospit o ora la loc cald. Între timp am preparat budinca de vanilie conform indicațiilor de pe ambalaj și am lăsat-o la răcit.

Am înfierbântat 500 ml ulei, am presărat făină pe planșă de lucru, am împărțit aluatul în trei, am întins primul aluat încercând să-i păstrez o formă rotundă. Cu cuțitul am tăiat de jur împrejur fâșii de 1 cm și am îmbrăcat formele de copt, începând de la un capăt rulez aluatul pe formă până la capătul celălalt. Răsucesc apoi formă pe planșă pentru că aluatul să se taseze la îmbinări și la capete.

Se coc în ulei fierbinte întorcându-le și pe partea care nu ajunge în ulei.Se scot într-un vas și se dau jos rulourile de pe formă așa cum v-am descris mai sus. Rulăm din nou aluat pe forme, coacem.

forme de copt mini kurtosi jpg

Cu formele se poate lucra imediat ce le scoatem din ulei avand grijă mare la cuiul din capăt care se înfierbântă. La fel procedăm și cu restul aluatului, întindem, tăiem fâșii, rulăm, coacem. Au ieșit în total 30 de kurtosi.

Se răcesc repede astfel că putem prepara frișca. Mixam frișca dulce cu zahărul pudra până se întărește, adăugăm budinca de vanilie răcită, mixam în continuare până obținem o crema fină.

Se umplu kurtoșii cu frișcă,se tăvălesc în zahăr pudră și se servesc.