Pilaf caucazian cu carne de vită

pilaf caucazian jpg

Anastasia Crisan, Baia Mare, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

600 g carne de vită

500 g orez pentru pilaf

500 g morcovi

120 g ceapă

1 căpățână de usturoi

apă pentru fiert

1 foaie de dafin

½ linguriță chimen

6 linguri ulei

sare, piper, boia, după gust

Mod de preparare

Pui orezul într-un bol, torni apă caldă cât să-l acopere și îl lași 40 de minute să-și mărească volumul. Tai carnea cubulețe, ceapa julien și morcovul cubulețe.

Într-o oală sau ceaun, călești ceapa, adaugi carnea, o prăjești până se rumenește, adaugi morcovul și condimentele și ții pe foc până se înmoaie morcovul. Torni apă fierbinte cât să acopere compoziția și înăbușești 40 de minute.

Speli bine orezul, chiar în 6 ape și-l pui în oală. Torni apă fierbinte dacă e cazul, cât să acopere orezul, pui și usturoiul întreg deasupra orezului. Lași să fiarbă puțin la temperatură ridicată, până absoarbe toată apa. Dai focul la minimum, acoperi usturoiul cu orez și formezi un mușuroi. Mai lași la foc mic încă 35 de minute fără să amesteci. La servire, poți stoarce usturoiul copt peste pilaf.