Plăcintă-aperitiv

placinta aperitiv jpg

Daliana Trifa, Oradea, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

2 bucăți aluat foitaj

400 g șuncă tăiată felii

200 g cașcaval feliat

200 g cașcaval

1 ou

Mod de preparare

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă, pui prima foaie de foitaj, așezi uniform 200 g de felii de șuncă, apoi cașcavalul feliat. Apoi un strat din șunca rămasă, apoi razi cele 200 g de cașcaval. Folosești cea de-a doua foaie de aluat ca un capac, iar cu ajutorul unei furculițe, apeși marginile astfel încât să se sigileze cele două foi.

Cu un cuțit sau tăietor de pizza, trasezi linii pentru a nu se umfla foarte tare în cuptor. Ungi cu ou toată suprafața plăcintei, coci timp de 25 de minute până devine aurie, o scoți din cuptor și o lași la răcit.