Plăcintă cu praz

placinta cu praz jpg

Marinela Marinescu, din București, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa rețete@click.ro!

Ingrediente

Pentru aluat:

200 g unt sau margarină, la temperatura camerei

300 - 350 g de făină

1 ou 3 linguri apă rece un praf de sare

Pentru umplutură:

3-4 fire praz de grosime medie

500 - 600 g brânză telemea

400 g smântână cu 15% grăsime

4 ouă

350 g cașcaval ras

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele până se omogenizează și apoi le frămânți până obții o cocă moale. Dai deoparte să se odihnească.

Speli bine prazul și îl tai rondele fine pe care le freci cu puțină sare într-un castron pentru a le înmuia, dar doar dacă nu folosești brânză sărată. Pui brânza rasă peste praz, smântâna și cele 4 gălbenușuri și amesteci bine.

Bați albușurile spumă și le încorporezi cu compoziția de brânză.

Întinzi aluatul într-o singură foaie și îl așezi în tava rotundă sau pătrată, unsă cu puțin ulei. Torni peste aluat umplutura și nivelezi, iar deasupra presari cașcavalul ras.

Dai la cuptor timp de 1 oră sau până când cașcavalul devine auriu. Se lasă la răcit și se porționează.