Plăcintă rulată cu cartof

placinta rulata cu cartof jpg

Cristina Ivașcu, București, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

250 g făină

125 ml apă

10 g drojdie proaspătă

1 lingură zahăr

ulei

Pentru umplutură:

1 cartof dulce, mare

3 linguri unt

3 linguri nucă

Mod de preparare

Pui drojdia la dospit împreună cu zahărul si 50 ml de apă din cantitatea totală, pentru 15-20 de minute, până începe să devină puțin spumoasă.

Într-un alt vas mai mare, cerni făina, adaugi compoziția de drojdie și restul de apă. Frămânți, apoi, un aluat omogen, îl acoperi cu folie alimentară și un prosop, lași la dospit cel puțin 30 de minute. Separat, cureți cartoful, îl dai prin răzătoare, apoi îl călești 4-5 minute într-o tigaie cu untul topit și nuca tocată.

Împarți aluatul în patru. Ungi cu ulei masa de lucru și întinzi fiecare bucată de aluat. Umpli cu compoziția de cartof și rulezi, una după alta, asemeneaunui cerc. Plăcinta astfel rulată o coci într-o tavă unsă și tapetată cu făină, până se rumenește uniform.