Plăcințică cu mere
Marius Daniel, Timișoara, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
650 g făină
250 g unt
1 plic praf de copt
4 ouă
coaja de la 1 lămâie
sare
1 kg mere
250 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
scorțișoară
Mod de preparare
Amesteci făina cu untul și cu praful de copt, adaugi, treptat, câte un ou, coaja de lămâie și frămânți bine. Pui aluatul în folie de plastic și lași la frigider 2-3 ore.
Călești merele rase cu zahărul, cu zahărul vanilat și cu scorțișoara, până când zeama de la mere s-a evaporat.
Împarți aluatul în 3 bucăți egale. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, întinzi prima foaie, pui jumătate din cantitatea de mere, așezi a doua foaie de aluat, apoi, restul de mere. Peste mere pui ultima foaie de aluat care se poate pune întreagă sau împletită, apoi o introduci în cuptorul încălzit la 180 °C, pentru circa 50 de minute. O lași la răcit și o cu zahăr.