Prăjitură cu brânză și lămâie

prajitura cu branza si lamaie jpg

Adriana Mariana Rada din Oradea, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

Pentru blat:

6 ouă

200 g zahăr

150 g făină

1 plic praf de copt

40 ml ulei

2 linguri cacao

Pentru cremă:

150 g zahăr

500 g brânză dulce

250g unt sau margarină

Pentru jeleu:

6 linguri zahăr

700 ml suc de lămâie

2 plicuri budincă cu aromă de lămâie

Mod de preparare

Pentru blat, separi ouăle, iar albușurile le mixezi bine cu un praf de sare, adaugi gălbenușurile bătute cu zahărul și uleiul în fir ca la maioneză.

Amesteci cele două compoziții, adaugi cacaua dizolvată în puțină apă, iar la final făina și praful de copt. Compoziția obținută o pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o coci 30 de minute.

Peste blatul copt și răcit, pui untul frecat spumă cu zahărul și apoi adaugi brânza.

Peste cremă, pui jeleul, pe care îl prepari la foc mic din suc de lămâie și zahăr, iar când dă în clocot, adaugi praful de budincă dizolvat. Compoziția o amesteci continuu până obții consistența unei budinci. Lași la răcit, apoi o întinzi peste crema de brânză. Compoziția nu se pune caldă peste cremă pentru că se taie.