Prăjitură cu ciocolată și iaurt
Octavian Florin Rada, Oradea, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
1 cană ulei
2 lingurițe bicarbonat
2 linguri cacao
2 căni făină
1 ou
2 căni zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 cană iaurt
½ linguriță
sare
1 cană apă fierbinte
Pentru glazură:
200 g ciocolată pentru glazură
200 ml frișcă dulce sau smântână pentru frișcă
zahăr după gust
fulgi de ciocolată pentru ornat
Mod de preparare
Pentru blat, amesteci toate ingredientele într-un singur castron și omogenizezi cu mixerul. Coci circa 30 de minute, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar după ce s-a copt, lași la răcit.
Topești ciocolata pe baie de aburi, o lași foarte puțin să se răcească, apoi adaugi smântâna sau frișca și puțin zahăr după gust. Torni glazura deasupra blatului și ornezi cu fulgi de ciocolată sau cu ciocolată rasă.