Prăjitură cu ciocolată și iaurt

Octavian Florin Rada, Oradea, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

prajitura cu ciocolata si iaurt jpg

Ingrediente

1 cană ulei

2 lingurițe bicarbonat

2 linguri cacao

2 căni făină

1 ou

2 căni zahăr

1 plic zahăr vanilat

1 cană iaurt

½ linguriță

sare

1 cană apă fierbinte

Pentru glazură:

200 g ciocolată pentru glazură

200 ml frișcă dulce sau smântână pentru frișcă

zahăr după gust

fulgi de ciocolată pentru ornat

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci toate ingredientele într-un singur castron și omogenizezi cu mixerul. Coci circa 30 de minute, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar după ce s-a copt, lași la răcit.

Topești ciocolata pe baie de aburi, o lași foarte puțin să se răcească, apoi adaugi smântâna sau frișca și puțin zahăr după gust. Torni glazura deasupra blatului și ornezi cu fulgi de ciocolată sau cu ciocolată rasă.