Prăjitură Kinder

prajitura kinder jpg

Elke Dvornic, Curtea de Argeș, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

Pentru blat:

8 ouă

100 ml lapte

100 ml ulei

150 g făină

1 praf de copt

50 g cacao

200 g zahăr

Pentru cremă:

400 ml frișcă lichidă

1 cutie lapte condensat (397 g)

1 plic gelatină alimentară

Mod de preparare

Într-un castron, bați albușurile spumă împreună cu zahărul, până devine tare ca la bezea, adaugi gălbenușurile, uleiul și laptele, iar după ce s-au omogenizat, adaugi cacaua și făina împreună cu praful de copt.

Tapetezi o tavă mare de aragaz cu hârtie de copt și verși jumătate din compoziție, dai la cuptor 10-15 minute, la foc mic. După ce s-a copt, introduci în cuptor și a doua compoziție.

Între timp, pregătești crema: într-un castron, bați frișca până se întărește, adaugi laptele condensat și amesteci până când începe să se întărească din nou. Pui gelatina alimentară într-o ceașcă sau pahar, adaugi puțină apă rece, doar cât să o acopere, dai la cuptorul cu microunde aproximativ 20 de secunde sau fierbi pe foc, verifici dacă s-a topit gelatina și o adaugi peste cremă, amestecând bine cu mixerul. Crema rezultată o așezi între blaturi. Blatul de deasupra trebuie să fie montat cu partea de jos în sus. Dai la frigider cel puțin 2 ore și tai după bunul plac.