Ruladă cu spanac
Adriana Rada, Oradea, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
Pentru aluat:
3 ouă
450 g spanac congelat
250 g făină cernută
4 linguri smântână
1 linguriță bicarbonat
1 linguriță praf de copt
sare și piper, după gust
Pentru umplutură:
100 g unt moale
300 g brânză de vaci
sare
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
2 linguri smântână
piper
Mod de preparare
Pentru foaia de aluat, bați spumă cele 3 albușuri cu un praf de sare. Separat, amesteci spanacul (decongelat și stors foarte bine) cu cele 3 gălbenușuri și smântâna până capătă consistența unei creme, apoi adaugi făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul, sarea și piperul. La final, adaugi albușurile spumă.
Coci compoziția într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt, 15 minute. Proaspăt scoasă din cuptor, o rulezi într-un prosop umed și o lași să se răcească pentru a-și păstra forma.
Pentru umplutură, mixezi brânza de vaci cu untul moale și smântâna, până obții o textură cremoasă. La final, adaugi ardeii tăiați cubulețe și condimentezi cu sare și piper.
După ce foaia rulată s-a răcit, o umpli cu crema de brânză, apoi o rulezi în folie de aluminiu și o dai la frigider 2-3 ore.