Rulouri din carne cu piure de cartofi
Ioana Alina Rocas, Cluj-Napoca, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
500 g mușchi de vită sau de porc
muștar
slănină
boia
50 ml vin
puțin ulei
sare
piper
usturoi
500 g cartofi
1 cub unt
lapte, pentru piure
Mod de preparare
Tai carnea felii de grosimea unui deget şi o bați bine cu ciocanul de carne. O ungi cu un strat generos de muştar, tai slănina fâşii subtiri şi o aşezi peste muştar. Rulezi carnea şi o prinzi cu o scobitoare.
Într-o cratiță, pui puțin ulei şi aşezi rulourile, adaugi apă clocotită peste ele şi le fierbi la foc mic. După ce au fiert 20 de minute, adaugi usturoiul tăiat mărunt, vinul, boia, sare şi piper. Continui fierberea până se evaporă toată apa şi rulourile devin moi.
Pregăteşti piureul: cureți cartofii, îi tai cuburi, îi fierbi, apoi scurgi apa şi îi amesteci cu unt şi lapte până se transformă într-un un piure pufos.