Salată cu șuncă și mazăre
Sorina Inn, din Timișoara, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
Pentru sosul alb:
2 gălbenușuri fierte
2 gălbenușuri crude
2 linguri muștar
sare piper alb și negru măcinat
100 ml ulei
300 g mazăre cu bobul mic
200 g șuncă de Praga
300 g ciuperci albe
zeama de la 2 lămâi
Pentru ornat:
2 ouă fierte
4-5 frunze de țelină
Mod de preparare
Într-un castron, pui gălbenușurile fierte și pe cele crude, adaugi sarea, piperul, muștarul și puțină zeamă de lămâie și amesteci cu uleiul, turnând puțin câte puțin.
Cureți, speli ciupercile și le pui să fiarbă în apă cu puțină sare. După ce au fiert 30 de minute, le scurgi bine în strecurătoare.
Treci mazărea fiartă printr-un jet de apă călduță și o lași la scurs.
Feliezi șunca și o pui într-un bol, adaugi mazărea și ciupercile tăiate felii, apoi stropești totul cu zeamă de lămâie și torni sosul alb.
Dacă mai este necesar, completezi cu sare, piper, puțin muștar cu hrean sau alte condimente după propriile preferințe, fără însă a exagera. Amesteci cu mare grijă, să nu se zdrobească mazărea, pui într-un bol de sticlă și ornezi preparatul cu feliuțe de ou fiert, fâșii de șuncă și frunzulițe de țelină.