Salată cu șuncă și mazăre

salata cu sunca si mazare jpg

Sorina Inn, din Timișoara, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

Pentru sosul alb:

2 gălbenușuri fierte

2 gălbenușuri crude

2 linguri muștar

sare piper alb și negru măcinat

100 ml ulei

300 g mazăre cu bobul mic

200 g șuncă de Praga

300 g ciuperci albe

zeama de la 2 lămâi

Pentru ornat:

2 ouă fierte

4-5 frunze de țelină

Mod de preparare

Într-un castron, pui gălbenușurile fierte și pe cele crude, adaugi sarea, piperul, muștarul și puțină zeamă de lămâie și amesteci cu uleiul, turnând puțin câte puțin.

Cureți, speli ciupercile și le pui să fiarbă în apă cu puțină sare. După ce au fiert 30 de minute, le scurgi bine în strecurătoare.

Treci mazărea fiartă printr-un jet de apă călduță și o lași la scurs.

Feliezi șunca și o pui într-un bol, adaugi mazărea și ciupercile tăiate felii, apoi stropești totul cu zeamă de lămâie și torni sosul alb.

Dacă mai este necesar, completezi cu sare, piper, puțin muștar cu hrean sau alte condimente după propriile preferințe, fără însă a exagera. Amesteci cu mare grijă, să nu se zdrobească mazărea, pui într-un bol de sticlă și ornezi preparatul cu feliuțe de ou fiert, fâșii de șuncă și frunzulițe de țelină.