Spumă de căpșuni

spuma de capsuni jpg

Andreea-Mădălina Terci, Constanța, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

300 g căpșuni congelate

150 g zahăr pudră

300 ml frișcă lichidă

1 plic zahăr vanilinat

1 plic gelatină alimentară

Mod de preparare

Mixezi frișca lichidă cu zahărul pudră și cu zahărul vanilinat până ce obții consistența unei bezele. O dai la frigider 10 minute. Tai căpșunile cubulețe și le bagi în blender până când obții un piure. Hidratezi gelatina în apă și apoi o topești în baie de aburi.

Într-un bol, pui bezeaua de frișcă, piureul de căpșuni și gelatina. Păstrezi puțin piure pentru decor. Amesteci ușor cu o spatulă până capătă textura de spumă.

Pui pe fundul recipientului piureul rămas, apoi spuma și dai la frigider pentru câteva ore. O decorezi după imaginație.