Supă-cremă de usturoi

supa crema de usturoi jpg

Nicoleta Dobre, din București, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa rețete@click.ro!

Ingrediente

4 cartofi medii

1 cană căței de usturoi

1 ceașcă ulei măsline

1 praz (folosim partea albă și doar puțin din cea verde)

supă de pui sau un cub concentrat pui/găină

2 linguri unt

1 liguriță cimbru sau cimbrișor

1 ceașcă pătrunjel tocat

100 ml smântână de gătit

sare, piper, după gust

crutoane

Mod de preparare

Încingi o oală la foc mediu, de preferat una care poate fi băgată și la cuptor, adaugi uleiul de măsline și untul. Odată ce untul este topit, pui ceapa, prazul și cimbrul uscat, apoi lași la foc mediu 8-10 minute până când acestea devin translucide. Adaugi usturoiul și lași încă 3 minute, amestecând frecvent. Asigură-te că nu lași niciun ingredient să se rumenească prea mult, ajustează focul atât cât este necesar.

Adaugi supa de pui în oală și acoperi cu un capac. Lași la fiert aproximativ 30 de minute.

Torni smântâna de gătit și adaugi pătrunjelul în supă și amesteci bine, după care pui supa cu atenție într-un blender și mixezi până obții o consistență fină. Condimentezi cu sare și piper proaspăt măcinat. Pentru garnisire, presari deasupra pătrunjel proaspăt tocat și poți adăuga crutoane.