Supă de tăscuțe

Daliana Trifa, Oradea, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

supa de tascute jpg

Ingrediente

1 ceapă

1 linguriță boia de ardei dulce

200 g smântână

3 linguri ulei

mărar verde

sare

Pentru aluat

2 ouă

200 g făină

Pentru umplutură

250 g brânză dulce de vacă

1 praf de sare

1 ou

Mod de preparare

Călești ceapa tăiată mărunt în ulei, pui boiaua și o lingură de făină, amesteci și torni 4 l de apă. Lași să fiarbă.

Între timp, pregătești aluatul din ouă și făină. Întinzi o foaie ca pentru tăieței.

Amesteci brânza cu sarea și cu oul până se omogenizează. Pui grămăjoare de brânză pe jumătate de aluat, iar cealaltă jumătate o pui peste prima parte de aluat. Tasezi cu mâna și tai pătrățele sau romburi .

Când supa începe să fiarbă, pui romburile cu brânză și le lași să fiarbă 10 minute la foc mic (să nu se împrăștie brânza).

Condimentezi cu sare și pui smântâna și mărarul tocat fin. Mai lași să fiarbă 1 minut.