Tocană de vită cu legume
Mariana Manz, Timișoara, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
500 g pulpă de vită
2 ardei grași, unul roșu și unul galben
2 cepe albe sare
1 linguriță cimbru uscat
1 linguriță piper măcinat
250 ml bere blondă
1 lingură ulei
sucul de la 1 lămâie
Mod de preparare
Într-un bol, amesteci berea, sucul de lămâie și ondimentele. Pui carnea într-o pungă și torni sosul de bere, apoi înnozi punga. Agiți punga astfel încât toată carnea să stea la marinat. Dai la frigider 12 ore.
A doua zi, scoți carnea de la marinat și o tai cuburi.
Într-o tigaie, pui ulei și călești ceapa tăiată peștișori și ardeii fâșii. Presari sarea și lași 5 minute pe foc. Adaugi cuburile de vită și amesteci bine până când carnea își va schimba culoarea. Lași pe foc 10 minute. Servești cu lămâie.