Ardei cu orez

ardei cu orez jpeg

Mulţumim Andreei Rădulescu din Bucureşti pentru această reţetă simplă de post.

Ingrediente

ardei capia mici (20-25 bucati) 150 g orez cu bobul lung 45 ml otet de orez 2 lingurite sare 7 lingurite zahar verdeata

Mod de preparare

Spalam si curatam ardeii. Se spala orezul cu apa rece foarte bine pana apa este limpede. Se varsa cu grija apa si se lasa orezul sa stea cam 20-30 minute pana devine alb mat. Se pune orezul in vasul in care il fierbem si adaugam atata apa cat sa depaseasca cu 2,5cm orezul. Punem la fiert la foc mare si se lasa 5 minute, apoi reducem la foc mic si lasam sa fiarba 10 minute. Lasam deoparte acoperit 10-15 minute.

Pana se raceste se prepara “sosul”. Se pune otetul de orez, zaharul si sarea la foc mic si se amesteca pana se topeste zaharul, respectiv sarea. Adaugam verdeata taiata marunt. Se rastoarna orezul intr-un vas intins, turnam otetul de orez preparat si amestecam cu grija pana orezul absoarbe lichidul. Cu coada unei lingurite umplem ardeii cu orez.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg