Ciorbă de burtă

ciorba radauteana cu curcan jpeg

Mulţumim Mădălina Rupa din Drobeta Turnu Severin pentru o reţetă care ştim că va fi bine primită de foarte multă lume.

Ai nevoie de

1 kg burtă de vită prefiartă 2 bucăţi carne de vită 1 ceapă mare 2 morcovi 1 căpăţână usturoi 2 gogoşari muraţi oţet, după gust 1 ţelină mică 1 păstârnac 250 g smântână 4 gălbenuşuri ulei de măsline sare

Speli bine burta şi o tai fideluţă. Cureţi legumele (păstârnac, ceapa, 1 morcov, ţelina), le tai mărunt şi le pui împreună cu burta la fiert. După 30 de minute, adaugi în oală carnea de vită şi iei spuma. După ce au fiert toate, adaugi gogoşarii tăiaţi mărunt, apoi un morcov ras pe care îl căleşti în puţin ulei de măsline. Gălbenuşurile le baţi într-un bol cu smântâna pe care ai amestecat-o cu puţină zeamă din ciorbă (pentru a se lega), apoi torni compoziţia în oală. Pui în ciorbă usturoiul pisat şi potriveşti de gust cu oţet şi sare. Serveşti ciorba cu ardei iuţi muraţi.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.