Cornuri bicolore

cornuri 041 jpeg

Iuliana Alexandra Coleşniuc din Dorohoi, judeţul Botoşani ne-a trimis următoarea reţetă de cornuri bicolore:

Ingrediente

3 ouă 10 linguri de zahăr 2 căni lapte drojdie cât o nucă 2 căni ulei 1 praf de copt 3 linguri cacao 1 kg făină 1 praf de sare esenţă de rom esenţă de vanilie gem mai dens rahat

Pentru sirop

1 litru apă

o cană de zahăr

nucă de cocos

Mod de preparare

Se amesteca ouăle cu zahărul, sarea, drojdia, laptele călduţ şi uleiul, apoi se împarte în două compoziţia. Într-una adăugaţi cacaua, esenţa de rom şi făina pe jumătate şi frământaţi bine până ce nu se mai lipeşte pe degete.

În compoziţia albă adăugaţi esenţa de vanilie şi restul făinii şi frământaţi bine. Se întinde câte o foaie albă şi una neagră şi se suprapun. Se taie în formă de cerc şi se taie în triunghiuri şi se umplu cu gem şi rahat tăiat bucăţele.

Se rulează şi se dau la cuptor pentru 40 minute. La început se dau la foc iute circa 10 minute şi apoi la foc mic. Între timp se fierbe apa cu zahărul. După ce le-aţi scos din cuptor, se trece fiecare corn prin acest sirop şi se trec prin nuca de cocos. Sau pentru cine nu are nucă de cocos sau cui nu-i place, se pot pudra cu zahăr, dar după ce s-au uscat puţin, cât să poată să rămână zahărul pe ele.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.