Cozonac floare

Doamna Florentina Hij din Volovăţ, judeţul Suceava are o reţetă mai specială de cozonac, unul sub formă de floare.
De ce ai nevoie pentru cozonac floare
3 gălbenuşuri
80 g zahăr
50 g unt
200 ml lapte
8 g drojdie uscată
450 g făină
200 g cremă de ciocolată
1 praf sare
Cum se prepară cozonacul floare
Cerni făina, faci o gropiţă în mijloc şi pui 2 gălbenuşuri, zahărul, laptele cald în care ai dizolvat drojdia. La final, adaugi sarea şi frămânţi aluatul, turnând, treptat, untul topit. Laşi la crescut până îşi dublează volumul şi îl împarţi în 4. Întinzi fiecare bucată de aluat într-o foaie rotundă, le ungi cu câte două linguri de cremă de ciocolată, mai puţin foaia de deasupra şi le suprapui. Peste ultima foaie fixezi un pahar cu gura în jos şi, începnd din centru către margine, tai aluatul în 16 fâşii, apoi iei două câte două şi le răsuceşti colţurile spre exterior de două ori şi le uneşti la capete. Procedezi astfel până le termini şi ungi cozonacul obţinut cu gălbenuşul rămas amestecat cu o lingură de lapte şi dai tava la cuptorul încins 25 de minute.