Friptură de viţel

friptura de vitel jpeg

Îi mulţumim lui Aurelian Apostol din Bucureşti pentru reţeta trimisă la redacţie!

Ingrediente

2 antricoate de viţel 2 căţei de usturoi 2 linguriţe rozmarin 2 linguri ulei măsline 1/2 cartof dulce 40 g merişoare 50 g unt 1/2 cană vin alb (sec) 1/4 cană supă de pui (sau 1/4 cană apă) 1 lingură coniac sare

2 portocale mici

1 lămâie

1 cană apă minerală

1 lingură ulei măsline

sare

Mod de preparare

Faci o marinată din sucul de la lămâie şi portocale, ulei, sare şi apa minerală, în care laşi apoi carnea, 5-12 ore. Aciditatea citricelor, împreună cu apa minerală, va ajuta la frăgezirea cărnii. Înainte cu 10-15 minute de preparare, scoţi carnea din marinată şi o laşi la temperatura camerei. Cureţi şi tai cubuleţe cartoful, apoi îl pui la fiert în apă cu un vârf de sare. Dai carnea prin usturoi şi rozmarin, pe ambele feţe. Pui la încins într-o tigaie uleiul, apoi laşi friptura să se rumenească pe fiecare parte, câte 3-5 minute. Între timp, pasezi cartoful fiert cu puţin unt. După 3 minute, pe una din părţile antricotului pui un cubuleţ de unt, cât să frăgezească un pic carnea. Pui vinul şi supa într-o tavă sau un vas termorezistent, aşezi carnea şi o dai la cuptor, între 4 şi 10 minute, în funcţie de cât de bine făcută o vrei. Dacă nu ai merişoare proaspete, poţi folosi unele uscate, pe care le hidratezi câteva ore în apă. Le tragi apoi la tigaie, câteva minute, împreună cu coniacul. Aşezi pe farfurie piureul, câteva merişoare şi friptura, torni o lingură din sosul de la cuptor şi serveşti.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.