Gogoşi mexicane

gogosi mexicane jpeg

Aceste gogoşi ispititoare ne-au fost trimite de către domnul Gabriel Salagean, un bucătar iscusit.

De ce ai nevoie pentru gogoşi mexicane

100 g făină 100 ml apă ulei sare zahăr pudră aromă vanilie esenţă de portocale – 10 ml coajă de lămâie

Cum se prepară gogoşi mexicane

Puneţi pe foc apa cu sare, adăugaţi aromă, iar când apă clocoteşte adăugaţi făină amestecând puţin. Luaţi compoziţia de pe foc şi faceţi aluatul cât mai compact, fără cocoloaşe. Fixaţi vârful în formă de stea pe aparat şi, după ce v-aţi asigurat că e bine închis, introduceţi aluatul.

Faceţi forme spiralate în tigaia cu ulei încins. Lăsaţi-le până devin aurii pe ambele părţi, apoi scoateţi-le pe o hârtie absorbantă pentru a înlătura uleiul în exces şi pudraţi cu zahăr. Se servesc simple sau cu sirop de ciocolată, caramel, gem.