Prăjitură cu dovleac şi scorţişoară

IMG 20171029 WA0020 1 1 jpeg

Doamna Cătălina Urzică ne-a trimis această delicioasă reţetă de prăjitură cu dovleac şi scorţişoară.

De ce ai nevoie pentru prăjitură

Pentru blat

4 ouă

180 g zahăr

100 ml ulei

220 g făină

300 g dovleac

100 g nucă măcinată

1 linguriţă praf de copt

1/2 linguriţă bicarbonat

1 linguriţă scorţişoară

1/2 linguriţă nucşoară

1 plic zahăr vanilat

coajă rasă de portocală, după gust

1 praf sare

Pentru topping

200 g iaurt bine scurs

1 lingură zahăr pudră

1 plic zahăr vanilat

coajă de portocală, pentru decor

Cum se prepară prăjitura

Pentru blat, căleşti dovleacul ras în 100 ml ulei. Îl laşi până se înmoaie şi se evaporă lichidul lăsat. Separat, combini făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, scorţişoara şi nucşoara Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă cu zahărul până devin lucioase, apoi încorporezi, treptat, gălbenuşurile. Adaugi nuca, dovleacul, coaja de portocală şi amesteci uşor, apoi cu mişcări largi, circulare, pui ingredientele uscate, combinate separat. Torni aluatul într-o tavă tapetată de 20cm/30 cm şi îl dai la cuptorul încins până trece testul cu scobitoarea.

Pentru topping, amesteci bine toate ingredientele. Srveşti prăjitura cu topping şi presărată cu coajă de portocală rasă.