Prăjitură cu dovleac şi scorţişoară

Doamna Cătălina Urzică ne-a trimis această delicioasă reţetă de prăjitură cu dovleac şi scorţişoară.
De ce ai nevoie pentru prăjitură
Pentru blat
4 ouă
180 g zahăr
100 ml ulei
220 g făină
300 g dovleac
100 g nucă măcinată
1 linguriţă praf de copt
1/2 linguriţă bicarbonat
1 linguriţă scorţişoară
1/2 linguriţă nucşoară
1 plic zahăr vanilat
coajă rasă de portocală, după gust
1 praf sare
Pentru topping
200 g iaurt bine scurs
1 lingură zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
coajă de portocală, pentru decor
Cum se prepară prăjitura
Pentru blat, căleşti dovleacul ras în 100 ml ulei. Îl laşi până se înmoaie şi se evaporă lichidul lăsat. Separat, combini făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, scorţişoara şi nucşoara Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă cu zahărul până devin lucioase, apoi încorporezi, treptat, gălbenuşurile. Adaugi nuca, dovleacul, coaja de portocală şi amesteci uşor, apoi cu mişcări largi, circulare, pui ingredientele uscate, combinate separat. Torni aluatul într-o tavă tapetată de 20cm/30 cm şi îl dai la cuptorul încins până trece testul cu scobitoarea.
Pentru topping, amesteci bine toate ingredientele. Srveşti prăjitura cu topping şi presărată cu coajă de portocală rasă.