Prăjitură cu foi cu nucă şi biscuiţi

prajitura cu foi cu nuca si biscuiti jpeg

Mulţumim Adrianei Maria Rada din Oradea pentru această reţetă!

Ingrediente

Pentru foi 9 linguri zahăr 2 ouă 2 linguri miere 2 linguri ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 9 linguri nucă 300-350 g făină

500 ml lapte

2 linguri griş

2 plicuri zahăr vanilat

1 cutie margarină

100 ml frişcă

1 pachet biscuiţi

100 ml cafea fiartă

200 g zahăr

bomboane de ciocolată, opţional

Mod de preparare

Pentru foi, amesteci ingredientele şi faci două foi pe care le întinzi cu mâna. Coci foile pe dosul tăvii unse cu ulei. Pentru cremă, pui la fiert laptele, zahărul şi zahărul vanilat. Când fierbe, adaugi grişul, amesteci până se îngroaşă şi laşi la răcit. Apoi adaugi margarina, frecată spumă în prealabil. Baţi frişca până când se întăreşte.

Asamblezi astfel: aşezi o foaie, întinzi jumătate din cremă, apoi biscuiţii înmuiaţi în cafea, restul de cremă, a doua foaie, frişca şi, opţional, bombonele de ciocolată.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg