Prăjitură cu foi cu nucă şi biscuiţi

prajitura cu foi cu nuca si biscuiti jpeg

Mulţumim Adrianei Maria Rada din Oradea pentru această reţetă!

Ingrediente

Pentru foi 9 linguri zahăr 2 ouă 2 linguri miere 2 linguri ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 9 linguri nucă 300-350 g făină

500 ml lapte

2 linguri griş

2 plicuri zahăr vanilat

1 cutie margarină

100 ml frişcă

1 pachet biscuiţi

100 ml cafea fiartă

200 g zahăr

bomboane de ciocolată, opţional

Mod de preparare

Pentru foi, amesteci ingredientele şi faci două foi pe care le întinzi cu mâna. Coci foile pe dosul tăvii unse cu ulei. Pentru cremă, pui la fiert laptele, zahărul şi zahărul vanilat. Când fierbe, adaugi grişul, amesteci până se îngroaşă şi laşi la răcit. Apoi adaugi margarina, frecată spumă în prealabil. Baţi frişca până când se întăreşte.

Asamblezi astfel: aşezi o foaie, întinzi jumătate din cremă, apoi biscuiţii înmuiaţi în cafea, restul de cremă, a doua foaie, frişca şi, opţional, bombonele de ciocolată.