Prajitură cu foi de napolitană şi cremă de nuci

Ninica Radescu, Baia de Fier   Copy jpeg

Doamna Ninica Rădulescu din Baia de Fier ne-a trimis reţeta acestui desert special, prăjitură cu foi de napolitană şi cremă de nuci.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu foi de napolitană şi cremă de nuci

4 ouă

300 g zahăr

250 g nuci

250 g unt sau margarină

4 foi de napolitană

100 g ciocolată

esenţă de rom

Cum se prepară prăjitură cu foi de napolitană şi cremă de nuci

Baţi ouăle cu 150 g de zahăr, pe baie de aburi, până când obţii o cremă de consistenţa unei smântâni. Separat, pui la caramelizat 150 g de zahăr. Când acesta capătă culoarea caramelului, iei vasul de pe foc, adaugi nucile măcinate, apoi crema de ou, încorporând-o uşor. După ce se răceşte crema adaugi untul şi esenţa, omogenizând bine. Aşezi crema între foile de napolitană, presându-le uşor şi torni deasupra ultimei foi ciocolata topită.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg