Prăjitură cu mere

prajitura cu mere jpeg

Mulţumin Denisei Hossu din Alba Iulia pentru această reţetă delicioasă, de sezon!

Ingrediente

Pentru blat 250 g unt sau margarină 150 g zahăr 3 gălbenuşuri esenţă de rom şi de vanilie coaja de la o lămâie 5 linguri lapte 1 praf de copt 800 g făină 4 linguri griş

1,5 kg mere

200 g zahăr

scorţişoară

Mod de preparare

Freci bine untul sau margarina moale cu zahărul, esenţele, coaja de lămâie, apoi adaugi, pe rând, gălbenuşurile, frecând până se topeşte zahărul. Adaugi treptat laptele, după care făina şi praful de copt.

Cureţi merele, le dai prin răzătoare şi le amesteci cu zahărul şi cu scorţişoară, după gust. Le laşi puţin, ca să-şi lase sucul, apoi le storci. Faci din aluat două foi cât tava în care le coci. Aşezi în tava unsă şi tapetată prima foaie, presari două linguri cu griş, pui merele, presari grişul rămas şi la sfârşit aşezi a doua foaie.Înţepi prăjitura cu furculiţa şi o dai la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute. O laşi să se răcească, o tai şi o presari cu zahăr pudră.