Prăjitură cu vişine

Doamna Luminiţa Zaharia din Bucureşti ne-a îndulcit cu o prăjitură cu vişine din compot.
De ce ai nevoie pentru prăjitură
400 g vişine, fără sâmburi, congelate
4 ouă
150 zahăr tos
150 ml ulei
150 ml lapte
250 g făină
1 praf de copt
1 lămâie
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară prăjitura
Laşi vişinele într-o sită, să se dezgheţe încet şi să se scurgă bine. Amesteci făina cu praful de copt. Baţi ouăle întregi cu zahărul până obţii o spumă tare. Adaugi uleiul puţin câte puţin şi apoi laptele, treptat. Răzuieşti coaja de lămâie şi o încorporezi în compoziţie împreună cu făina şi cu praful de copt. Aluatul rezultat, asemănător cu o smântână mai groasă, îl torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi îl dai la cuptor, la foc potrivit. După 10 minute aşezi deasupra vişinele şi mai coci 30 de minute. Scoţi din cuptor, laşi puţin la răcit şi decorezi prăjitura cu zahăr pudră.