Prăjitura „zi şi noapte“

20170805 205432 jpeg

Sunt atât de multe dulciuri pe care nu le-am preparat niciodată. Iar prăjitura „zi şi noapte“ a doamnei Ioana Ungureanu este următoarea pe lista mea.

Ai nevoie de

Pentru blat

6 ouă

300 g zahăr

15 linguri ulei

10 linguri lapte

½ linguriţă amoniu pentru prajituri

zeamă de lămâie

200 g făină

esenţă vanilie

Pentru glazură

200 g zahăr

4 linguri cacao

20 linguri lapte

200 g unt

esenţă rom

nucă de cocos, pentru decor

Cum se prepară

Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul, torni uleiul, laptele şi vanilia amestecând după fiecare. Adaugi amoniul stins cu zeamă de lămâie şi omogenizezi, apoi încorporezi, cu o spatulă, făina cernută. Tapetezi o tavă de 30×25, torni aluatul şi o dai la cuptorul încins până când trece testul scobitorii.

Pentru glazură, fierbi toate ingredientele 10 minute, la foc mic, amestecând din când în când. Dai de pe foc şi torni esenţă de rom, după gust. După ce s-a răcit prăjitura, o tai şi torni glazura fierbinte şi o decorezi cu nucă de cocos.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg