Prăjitura „zi şi noapte“

Sunt atât de multe dulciuri pe care nu le-am preparat niciodată. Iar prăjitura „zi şi noapte“ a doamnei Ioana Ungureanu este următoarea pe lista mea.
Ai nevoie de
Pentru blat
6 ouă
300 g zahăr
15 linguri ulei
10 linguri lapte
½ linguriţă amoniu pentru prajituri
zeamă de lămâie
200 g făină
esenţă vanilie
Pentru glazură
200 g zahăr
4 linguri cacao
20 linguri lapte
200 g unt
esenţă rom
nucă de cocos, pentru decor
Cum se prepară
Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul, torni uleiul, laptele şi vanilia amestecând după fiecare. Adaugi amoniul stins cu zeamă de lămâie şi omogenizezi, apoi încorporezi, cu o spatulă, făina cernută. Tapetezi o tavă de 30×25, torni aluatul şi o dai la cuptorul încins până când trece testul scobitorii.
Pentru glazură, fierbi toate ingredientele 10 minute, la foc mic, amestecând din când în când. Dai de pe foc şi torni esenţă de rom, după gust. După ce s-a răcit prăjitura, o tai şi torni glazura fierbinte şi o decorezi cu nucă de cocos.