Prăjitura „zi şi noapte“

20170805 205432 jpeg

Sunt atât de multe dulciuri pe care nu le-am preparat niciodată. Iar prăjitura „zi şi noapte“ a doamnei Ioana Ungureanu este următoarea pe lista mea.

Ai nevoie de

Pentru blat

6 ouă

300 g zahăr

15 linguri ulei

10 linguri lapte

½ linguriţă amoniu pentru prajituri

zeamă de lămâie

200 g făină

esenţă vanilie

Pentru glazură

200 g zahăr

4 linguri cacao

20 linguri lapte

200 g unt

esenţă rom

nucă de cocos, pentru decor

Cum se prepară

Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul, torni uleiul, laptele şi vanilia amestecând după fiecare. Adaugi amoniul stins cu zeamă de lămâie şi omogenizezi, apoi încorporezi, cu o spatulă, făina cernută. Tapetezi o tavă de 30×25, torni aluatul şi o dai la cuptorul încins până când trece testul scobitorii.

Pentru glazură, fierbi toate ingredientele 10 minute, la foc mic, amestecând din când în când. Dai de pe foc şi torni esenţă de rom, după gust. După ce s-a răcit prăjitura, o tai şi torni glazura fierbinte şi o decorezi cu nucă de cocos.