Quiche cu praz

1 13061986 1720255748243412 5534319005505445291 n jpg jpeg

Această tartă aperitiv franţuzească va fi piesa centrală a mesei când vor veni invitaţii. Reţeta o avem de la domnul Daniel Bertoni.

Ingrediente ● 1 foaie aluat foitaj ● 500 g smântână ● 2 ouă ● 2 gălbenuşuri ● 2 fire de praz ● 3-4 linguri ulei ● unt, pentru uns ● sare ● piper

Încingi cuptorul. Cureţi prazul de primele 2 foi, îl speli şi îl tai rondele, numai partea albă şi cea verde deschis. Încingi uleiul, căleşti prazul 10 minute, presari sare şi piper, după gust şi îl laşi la răcorit. Baţi ouăle şi gălbenuşurile, încorporezi smântâna, adaugi prazul şi amesteci. Ungi o tavă cu diametrul de 26x28 cm, întinzi foitajul şi îl înţepi din loc în loc cu dinţii furculiţei.

Răstorni compoziţia, nivelezi şi dai tava la cuptor 40 de minute.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg