Ruladă stracciatella cu banane

Andreea Galceava, Timisoara   Copy jpeg

Doamna Andreea Gâlceavă din Timişoara ne-a trimis reţeta acestei rulade pe care abia aşteptăm să o testăm.

Ingrediente

Pentru blat

5 ouă

125 g zahăr

5 linguri apă

130 g făină

35 g cacao

½ linguriţă praf de copt

1 praf de sare

Pentru umplutură

250 g brânză de vaci cremoasă cu 20% grăsime

150 ml iaurt gras cremos

100 ml smântână pentru frişcă

75 ml lapte

1 plic gelatină

1 linguriţă esenţă vanilie

4 linguri zahăr pudră

40 g ciocolată rasă

2 banane

Pentru glazură

100 ml smântână pentru frişcă

100 g ciocolată

25 g unt

Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până obţii o pastă albă, cremoasă, apoi adaugi o lingură de apă. Amesteci făina cu cacaua şi cu praful de copt şi încorporezi în crema de gălbenuşuri. Înglobezi treptat albuşurile bătute spumă cu praful de sare în compoziţia obţinută, amestecând de jos în sus cu o spatulă. Torni compoziţia în tava mare de cuptor, tapetată, şi dai la cuptorul preîncălzit 15 minute. Aşezi blatul proaspăt scos din cuptor pe o bucată de hârtie de copt, apoi rulezi încet şi-l laşi deoparte câteva minute.

Amesteci brânza de vaci cu iaurtul, frişca bătută, zahărul, esenţa de vanilie cu gelatina hidratată şi topită în lapte, în prealabil. Adaugi ciocolata după ce se răceşte puţin crema, ca să nu se topească.

O aşezi peste blat, iar pe una dintre marginile mai lungi aşezi cele două banane şi rulezi. Peste ruladă torni glazura, pe care o faci din ingredientele încălzite şi topite, apoi răcite puţin, să nu fie prea lichide şi să se aşeze într-un strat mai gros. Dai la frigider 3 ore.