Tocăniţă de cartofi

tocanita de cartofi jpeg

Am primit de la Dvornic Elke, din Curtea de Argeş, o reţetă gustoasă de tocăniţă de cartofi.

Ingrediente

1.5 kg cartofi

2 cepe

5 cârnăciori

2 morcovi

sare

usturoi

boia dulce

ulei

pătrunjel

Mod de preparare

Cartofii se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe, se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Într-o oală, se pune puţin ulei şi se adaugă ceapa la călit, se amestecă uşor până se înmoaie, apoi se adaugă cârnatul tăiat, 2 morcovi daţi pe răzătoare, apoi cartofii tăiaţi cubuleţe. Se pune apă cât să îi acopere, se presară sare şi se lasă la fiert până se înmoaie cartofii. La final, se adaugă usturoiul pisat şi boia dulce.

Se condimentează, dupa gust, daca mai este nevoie şi se presară pătrunjel tocat.