Tort de ciocolată mascarpone

tort jpeg

Această reţetă am primit-o de la citioarea noastră Szocs Dana, din Bucureşti. Mulţumim. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente: 80 g ciocolata neagra 75% 50 g unt 2 ouă 60 g zahăr 50 g făină 1 plic praf de copt

400 g mascarpone

300 g frişcă

4 linguri zahăr pudră

2 foi gelatină

240 g ciocolată neagră cu aromă de portocale 75%

240 g frişcă

30 g unt

Mod de preparare:

Pentru blat topeşti untul şi ciocolata şi laşi deoparte. Amesteci ouăle cu zahărul, adaugi făina, praful de copt şi amestecul de ciocolată şi unt. Torni compoziţia într-o tavă de tort cu fund detaşabil şi dai la cuptor pentru 10-15 minute, apoi faci testul cu scobitoarea. Dacă iese curată este copt. Laşi să se răcească. Dupa ce blatul s-a copt l-am lasat sa se raceasca complet.

Pentru crema mascarpone amesteci brânza, ţinută la temperatura camerei, cu zahărul şi cu frişca bătută. Încălzeşti 2 linguri de lapte şi încorporezi gelatina, preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj. Torni amestecul peste crema mascarpone. Pui crema peste blat, nivelezi şi dai tortul la frigider până a doua zi.

Pentru ganache încălzeşti frişca până ajunge la punctul de fierbere şi adaugi ciocolata ruptă bucăţele. Laşi 2 minute şi amesteci până când se topeşte complet. Laşi la răcit. Întinzi peste mascarpone, niveleşi şi dai torul la rece pentru câteva minute.

Ornezi tortul în funcţie de preferinţă.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora.