Îi mulţumim Adinei Stoica pentru reţeta ei, doradă pe pat de legume. Aşteptăm în continuare reţetele voastre la adresa [email protected]

Peştele Dorada este un preparat specific bucătăriei Dalmata, fiind o sursă principală de proteine. Acesta poate fi preparat la cuptor, la grătar, fiert, în tocană, în ciorbă sau chiar marinat. În bucătăria Dalmata se serveşte cu legume sau paste. Eu am ales varianta de peşte la cuptor cu legume.

Stoica Adina

Ingrediente pentru 4 porţii

1 kg cartofi
4 peşti doradă
6 morcovi
2 cepe
2 ardei
1 lămâie
vegeta
2 căpăţâni usturoi
pătrunjel verde
ulei de măsline
rozmarin
smântână
piper
sare

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se spală şi se condimentează cu piper, rozmarin, vegeta şi sare. Apoi se lasă la rece până pregătim legumele. Cartofii, morcovii, ceapa şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se pun într-o tavă de yena cu  6-7 linguri de ulei şi se dau la cuptor adăugând vegeta, piper, rozmarin şi sare. Când încep legumele să se rumenească punem peştele deasupra legumelor şi câţiva căţei de usturoi.

Între timp pregătim sosul de usturoi.

Usturoiul se curăţă, se pisează bine, se adaugă sare, ulei şi smântână şi se freacă până când devine o pastă omogenă, iar la final se adaugă puţin pătrunjel.

Se scoate tava din cuptor şi se aranjează pe farfurie adăugând şi lămâie.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora. Mulţumim.

Loading...