Empanadas sunt de origine latină, plăcinte sau pateuri pentru noi, europenii. Delicioase şi uşor de preparat, aceste antreuri sunt potrivite pentru a fi servite drept gustări. Reţeta aceasta este cu legume, însă se pot prepara şi cu pui sau cu brânză.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 2 căni de făină
  • 1/2 o linguriţă de sare
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1/2 cană de margarină vegetală
  • 1 lingură de oţet de mere
  • 1/3 cană de apă rece

Pentru umplere

  • 1 pungă de spanac congelat
  • 1/2 o ceapă
  • 1 căţel mare de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare

Mod de preparare:

Pentru aluat:

În primul rând, se cerne făina şi se adaugă sarea şi zahărul. Apoi, după ce amestecaţi bine aceste ingrediente, adăugaţi margarina la temperatura camerei şi amestecaţi-o cu făina. După aceea, adăugaţi încet oţetul şi apa, frământând continuu. În cele din urmă, continuaţi să frământaţi întregul amestec până obţineţi un aluat omogen.
Acoperiţi-l cu folie de plastic şi puneţi-l în frigider timp de o oră.

Pentru umplere:

Spălaţi şi curăţaţi legumele. Apoi, se toacă fin ceapa şi usturoiul şi se trag într-o tigaie cu puţin ulei de măsline.După aceea, adăugaţi spanacul în tigaie. Dacă este îngheţat, dezgheţaţi şi spălaţi-l bine înainte. În plus, scurgeţi-l bine pentru a îndepărta excesul de lichid. După ce adăugaţi spanacul, amestecaţi-l puţin şi apoi acoperiţi vasul. Lăsaţi să fiarbă aproximativ cinci până la şapte minute. Apoi, luaţi de pe foc.

Scoateţi aluatul din frigider şi împărţiţi-l în cât mai multe bucăţi, adică plăcinţele pe care le veţi face. Apoi, aplatizaţi bucăţile de aluat în cercuri foarte subţiri şi adăugaţi o lingură de umplutură. După, închideţi bine şi folosiţi o furculiţă pentru a presa marginile. 

Adăugaţi puţină făină într-o tavă de copt, astfel încât să nu se lipească. Aşezaţi plăcintele lăsând loc între ele. Se coc într-un cuptor preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 20 de minute.

Poftă bună!

Loading...