Unul dintre cele mai gustoase preparate, fasolea bătuta, asezonată cu sos de ceapă, devine un real deliciu culinar în special în perioada postului. Această reţetă conţine, pe lângă fasole, şi legume din belşug, ceea ce îi aduce un plus de savoare şi de sănătate, prin conţinutul bogat de vitamine ale păstrârnacului, ardeiului, morcovului.

Ingrediente:

  • 3 cepe
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei,
  • 1 păstârnac,
  • 1 kilogram de fasole,
  • usturoi,
  • pasta tomate,
  • piper,
  • verdeaţă

Mod de preparare:

Se pune apă la foc, un praf de sare şi se fierbe fasolea. Atenţie, apa trebuie schimbată de cel puţin două ori. După ce scurgi prima dată apa, pune la foc împreună cu legumele tocate (ceapa, ardei, păstârnac, morcov). Se lasă la fiert timp de o oră.

Fasolea fiartă bine se lasă puţin la răcit, apoi se pasează, se pune usturoi pisat, sare după gust şi puţin ulei.

Separat, se prepară sosul de ceapă, cel care îi oferă aroma perfectă. Ceapa înăbuşită cu puţină apă sa se înmoaie, se adaugă pasta de tomate, se mai lasă puţin pe foc, apoi se pune peste fasole. La final, adăugăm piper şi verdeaţă din belşug.

Poftă bună!

Loading...