Fursecuri fragede
Nelipsite de pe masa de Crăciun sunt, fără îndoială, fursecurile, motiv pentru care îţi propunem această reţetă delicioasă de fursecuri fragede. Sunt gata într-o oră, iar cei mici vor fi cuceriţi de aroma acestora.
Ingrediente necesare pentru fursecuri fragede:
- 400 g făină
- 220 g unt
- 150 g zahăr
- 100 g unt de arahide
- 2 ouă
- ½ linguriţă esenţă naturală de vanilie Madagascar Dr. Oetker
- 1 plic praf de copt cu şofran Dr. Oetker
- 1 praf de sare
Mod de preparare fursecuri fragede:
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă de aragaz. Amesteci făina, sarea şi praful de copt cu şofran Dr. Oetker. Mixezi, 1-2 minute, untul cu zahărul până când se omogenizează. Adaugi ouăle şi esenţa naturală de vanilie Madagascar Dr. Oetker şi împarţi compoziţia în jumătate. În una din părţi adaugi untul de arahide şi amesteci, apoi încorporezi câte 200 g de făină în fiecare compoziţie. La final, trebuie să obţii un aluat care să nu se ţină de degete. Dacă mai este nevoie, mai adaugi făină în aluatul cu unt de arahide.
Întinzi două foi de aproximativ 5 mm grosime şi decupezi fursecuri în formele dorite. Le aşezi în tava tapetată, cu spaţii între ele, şi le dai la cuptorul încins până se rumenesc uşor. Le decorezi după imaginaţie.