Ardei umpluți cu quinoa

Ardeii umpluți cu quinoa pot fi serviți ca fel principal vegetarian sau ca garnitură alături de alte preparate.

ardei umoluti cu qinoa jpg

Ingrediente

6 ardei graşi

100 g quinoa

1 ceapă

2-3 căței de usturoi

1 morcov

150 g ciuperci

2 roşii, date prin răzătoare

2 linguri ulei

100 g boabe de porumb fiert

sare

piper

iaurt, pentru servit

1 lingură pastă de roşii parmezan ras, pentru decor

Mod de preparare

Speli quinoa în câteva ape și o pui la fiert în 200 ml de apă. O ții până devine pufoasă și nu mai are lichid. Treci de câteva ori furculița prin ea ca să o afânezi și o lași deoparte.

Speli bine ardeii, le tai codițele, le scoți nervurile și semințele și îi pui cu gura în jos.

Încingi uleiul și adaugi ceapa tăiată cubulețe, usturoiul zdrobit, sare și piper, după gust, amesteci și pui ciupercile spălate și tăiate mărunt. Ții câteva minute, adaugi roșiile și pasta de roșii. Lași pe foc 10 minute, dai deoparte și adaugi în quinoa și boabele de porumb. Amesteci și umpli ardeii. Îi așezi într-o tavă de cuptor, torni puțină apă și îi dai la cuptorul încins până când se rumenesc ușor.

Îi servești decorați cu parmezan ras și cu iaurt.