Brioşe cu ou şi cartofi
![briose cu ou si cartofi jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-a/a293df60-157f-474d-aeea-c7783c3dc797/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Perfecte pentru un mic dejun săţios sau ca gustare între mese, brioşele cu ou şi cartofi se prepară rapid şi te vor cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
550 g cartofi
1 lingură ulei
1 linguriţă sare
½ linguriţă piper
250 g caşcaval ras
350 g bacon rumenit, tăiat bucăţele
9 ouă
ardei gras feliat, după gust
pătrunjel tocat, după gust
120 ml lapte
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Într-un bol, amesteci 1 ou împreună cu cartofii daţi prin răzătoare şi scurşi foarte bine, uleiul, jumătate din cantitatea de caşcaval, sare şi piper. Împarţi compoziţia, uniform, într-o tavă pentru brioşe cu 24 de forme. Presari pătrunjel. Dai la cuptor 10-15 minute, până ce cartofii se rumenesc.
Baţi restul de ouă cu caşcavalul rămas, apoi adaugi baconul, ardeiul gras şi laptele. Amesteci bine. Condimentezi, după gust. Dai la cuptor încă 10-15 minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa http://cantstayoutofthekitchen.com