Brioşe cu ou şi cartofi

Perfecte pentru un mic dejun săţios sau ca gustare între mese, brioşele cu ou şi cartofi se prepară rapid şi te vor cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
550 g cartofi
1 lingură ulei
1 linguriţă sare
½ linguriţă piper
250 g caşcaval ras
350 g bacon rumenit, tăiat bucăţele
9 ouă
ardei gras feliat, după gust
pătrunjel tocat, după gust
120 ml lapte
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Într-un bol, amesteci 1 ou împreună cu cartofii daţi prin răzătoare şi scurşi foarte bine, uleiul, jumătate din cantitatea de caşcaval, sare şi piper. Împarţi compoziţia, uniform, într-o tavă pentru brioşe cu 24 de forme. Presari pătrunjel. Dai la cuptor 10-15 minute, până ce cartofii se rumenesc.
Baţi restul de ouă cu caşcavalul rămas, apoi adaugi baconul, ardeiul gras şi laptele. Amesteci bine. Condimentezi, după gust. Dai la cuptor încă 10-15 minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa http://cantstayoutofthekitchen.com