Caramele de casă

Caramels 078 jpeg

Cu siguranţă cel mic îşi doreşte să-i cumperi ceva dulce ori de câte ori mergeţi la cumpărături. Ce-ai spune dacă i-ai pregăti caramelele acasă şi astfel vor fi mult mai sănătoase.

Ai nevoie de

½ cană smântână grasă

2 linguri unt

Sare

¾ cană zahăr tos

2 linguri apă

3-4 pacheţele zahăr vanilat

Pune într-o fromă de chec, hârtie de copt.

Aşază pe foc la bain marie smântâna, untul şi sarea. Când s-au omogenizat dă deoparte. Topeşte într-o cratiţă zahărul şi adaugă compoziţia de smântână. Amestecă bine şi încorporează zahărul vanilat. Pune compoziţia în tava de chec, nivelează şi las-o să stea câteva ore sau mai bine, peste noapte. Scoate hârtia de copt şi taie caramelele aşa cum doreşti.

Sursa foto http://www.dessertfortwo.com

http://www.dessertfortwo.com