Caramele de casă
Cu siguranţă cel mic îşi doreşte să-i cumperi ceva dulce ori de câte ori mergeţi la cumpărături. Ce-ai spune dacă i-ai pregăti caramelele acasă şi astfel vor fi mult mai sănătoase.
Ai nevoie de
½ cană smântână grasă
2 linguri unt
Sare
¾ cană zahăr tos
2 linguri apă
3-4 pacheţele zahăr vanilat
Pune într-o fromă de chec, hârtie de copt.
Aşază pe foc la bain marie smântâna, untul şi sarea. Când s-au omogenizat dă deoparte. Topeşte într-o cratiţă zahărul şi adaugă compoziţia de smântână. Amestecă bine şi încorporează zahărul vanilat. Pune compoziţia în tava de chec, nivelează şi las-o să stea câteva ore sau mai bine, peste noapte. Scoate hârtia de copt şi taie caramelele aşa cum doreşti.
Sursa foto http://www.dessertfortwo.com