Chec cu morcovi şi dovlecei, aperitivul perfect
Colorat, pufos şi delicios, acest chec cu morcovi şi dovlecei este aperitivul ideal vara, dar poate fi servit şi la micul dejun.
De ce ai nevoie pentru chec
200 g unt
3 ouă
50 ml suc de portocale
650 g făină
1 praf de sare
1 linguriţă praf de copt
400 g morcovi raşi
200 g dovlecei raşi
200 g mere rase
Pentru glazură
100 g cremă de brânză
50 g unt
2-3 linguri lapte
Cum se prepară checul
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă de cozonac.
Storci dovleceii şi merele de excesul de suc, apoi le amesteci cu morcovii raşi. Combini untul topit cu ouăle, apoi încorporezi făina cernută, amestecată cu praful de copt şi sarea. Încorporezi dovleceii, morcovii şi merele, torni sucul de portocale şi omogenizezi. Pui compoziţia în tavă, o nivelezi şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii.
Mixezi crema de brânză cu untul, la temperatura camerei, şi laptele până obţii o pastă fină.
După ce s-a răcorit checul, pui glazura în poş şi-l decorezi.