Chiftele din cartofi cu şuncă

Evită să consumi cartofi prăjiţi, deoarece coonţin multe glucide şi grăsimi saturate; mai greu de digerat decât cartofii fierţi în apă, conţin de şase ori mai multe lipide şi de două ori mai multe glucide decât aceştia din urmă. Din acest motiv avem azi pentru voi o reţetă de chiftele din cartofi cu şuncă care se prepară la cuptor. Este delicioasă!
Chiftele din cartofi cu şuncă - Ingrediente
500 g cartofi albi 1 ceapă mică albă 200 g şuncă de Praga 1 morcov 1 ou 100 g caşcaval 2 linguri făină sare ulei
Chiftele din cartofi cu şuncă - Mod de preparare
Speli cartofii foarte bine, îi cureţi de coajă, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt bine pătrunşi, îi scurgi şi îi pasezi. Amesteci cartofii pasaţi cu morcovul dat prin răzătoarea mică, şunca tăiată bucăţele, ceapa mărunţită, caşcavalul ras, făina, oul şi omogenizezi compoziţia. Condimentezi cu puţină sare şi amesteci. Formezi chiftele potrivite, aşezi într-o tavă în care ai pus hârtie de copt şi bagi în cuptorul încălzit 30 de minute. Le scoţi, le ungi cu ulei şi mai laşi chiftelele din cartofi cu şuncă puţin până se rumenesc.