Ciuperci la grătar cu ou poșat și spanac

ciuperci la gratar cu ou posat jpg

Ciupercile la grătar sau la cuptor pot fi umplute cu orice vrei şi îţi este pe plac.

Ingrediente

4 ciuperci pleurotus

2 linguri ulei

zeama de la 1/2 lămâie

2 căței de usturoi, mărunțiți

2 ouă

1 lingură oțet

200 g spanac proaspăt

sare și piper

Mod de preparare

Cureți și speli bine ciupercile, le tai bucăți mai mari, pentru a se așeza mai bine pe grătar. Într-un bol, combini uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul, sare și piper, după gust. Ungi generos ciupercile cu acest amestec, pentru a le adăuga arome și pentru a nu se lipi pe grătar.

Încingi o tigaie grill, pui ciupercile și le frigi 5-7 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii la exterior și fragede la interior.

În timp ce ciupercile se gătesc, pregătești ouăle poșate. Torni apă într-o cratiță adâncă, iar atunci când fierbe, torni oțetul. Spargi un ou într-un bol mic și îl pui cu grijă în apa fierbinte. Îl lași să fiarbă 4 minute, fără sa-l atingi. Repeți acești pași si cu cel de-al doilea ou.

Între timp, pregătești spanacul. Într-o tigaie cu puțin ulei adaugi spanacul și îl călești până când se înmoaie ușor.

Scoți ciupercile de pe grătar și le montezi peste spanacul călit. Iei o spumieră, scoți cu grijă ouăle poșate din apa fierbinte, le pui pe un șervețel, apoi le așezi pe patul de ciuperci și spanac. Presari sare și servești imediat.