Ciuperci la grătar cu ou poșat și spanac
Ciupercile la grătar sau la cuptor pot fi umplute cu orice vrei şi îţi este pe plac.
Ingrediente
4 ciuperci pleurotus
2 linguri ulei
zeama de la 1/2 lămâie
2 căței de usturoi, mărunțiți
2 ouă
1 lingură oțet
200 g spanac proaspăt
sare și piper
Mod de preparare
Cureți și speli bine ciupercile, le tai bucăți mai mari, pentru a se așeza mai bine pe grătar. Într-un bol, combini uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul, sare și piper, după gust. Ungi generos ciupercile cu acest amestec, pentru a le adăuga arome și pentru a nu se lipi pe grătar.
Încingi o tigaie grill, pui ciupercile și le frigi 5-7 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii la exterior și fragede la interior.
În timp ce ciupercile se gătesc, pregătești ouăle poșate. Torni apă într-o cratiță adâncă, iar atunci când fierbe, torni oțetul. Spargi un ou într-un bol mic și îl pui cu grijă în apa fierbinte. Îl lași să fiarbă 4 minute, fără sa-l atingi. Repeți acești pași si cu cel de-al doilea ou.
Între timp, pregătești spanacul. Într-o tigaie cu puțin ulei adaugi spanacul și îl călești până când se înmoaie ușor.
Scoți ciupercile de pe grătar și le montezi peste spanacul călit. Iei o spumieră, scoți cu grijă ouăle poșate din apa fierbinte, le pui pe un șervețel, apoi le așezi pe patul de ciuperci și spanac. Presari sare și servești imediat.