Ciuperci umplute cu bulgur
Bulgurul este o cereală integrală, care se obţine din uscarea şi măcinarea mai multor tipuri de boabe de grâu, în special cele dure. Bulgurul poate înlocui cu succes orezul.
Ingrediente
500 g ciuperci mai mari
100 g bulgur
1 ceapă
1 morcov
sare
piper
2 linguri ulei
1 ardei gras, roșu
100 g brânză tofu, rasă
câțiva sâmburi de rodie, opțional
1 cană supă de legume
Mod de preparare
Speli ciupercile, le îndepărtezi codițele și le lași la scurs. Tai mă runt codițele ciupercilor, ceapa, ardeiul gras și dai prin răzătoarea mică morcovul. Speli bulgurul.
Încingi uleiul și pui la călit ceapa, morcovul și ardeiul. Le lași câte va minute la foc mic, pui sare și piper, după gust, amesteci continuu, adaugi bulgurul și torni supa de legume. Ții pe foc până ce se pătrunde bulgurul, apoi oprești focul. Lași la răcit, apoi încorporezi brânza tofu.
Umpli ciupercile cu acest amestec, le așezi într-o tavă cu hârtie de copt, pui pe fiecare câte un sâmbure de rodie și dai tava la cuptorul încins. Le ții aproximativ 45 de minute, până ce se rumenesc ușor.