Clătite cu somon

Somonul este un peşte cu un gust special şi distinct. Iar aceste clătite cu somon sunt aperitivul perfect pentru un meniu special.
Ingrediente (8 porţii)
Pentru clătite 125 g făină 250 ml lapte 2 ouă 1 praf de sare 3 linguri unt
200 g fasole verde
200 g somon din conservă
200 g cremă de brânză
2 linguri smântână
sare
piper
Cum se prepară
Se amestecă laptele cu făina şi un praf de sare şi se freacă bine, să nu aibă cocoloaşe. Se încorporează ouăle şi se lasă compoziţia să se odihnească 30 de minute. Din această compoziţie se fac clătite în tigaia unsă cu unt. Se lasă să se răcească.
Se omogenizează crema de brânză cu smântâna şi se condimentează cu sare şi piper. Se întinde crema peste clătite, se pun deasupra câteva bucăţele de somon, fasole verde, se rulează şi se taie în bucăţi de 5 cm. Se pot servi aşa sau cu smântână.