Cod la abur cu cartofi
Codul la abur cu cartofi este perfect pentru cine iubește mâncarea sănătoasă și gutoasă.

Ingrediente
2 bucăți file de cod
300 g cartofi mici
1 lingură ulei de măsline
1 legătură mică de pătrunjel
sucul de la ½ lămâie
sare
piper
Mod de preparare
Cureți și pui cartofii la fiert în apă cu sare, 12-15 minute, până se înmoaie ușor.
Condimentezi fileurile de cod cu sare și piper.
Pui peștele la abur într-o sită metalică deasupra unei oale cu apă care fierbe, acoperi cu capac și lași 8-10 minute, până devine fraged și alb-translucid.
Scurgi cartofii și îi pui într-un bol. Toci pătrunjelul și amesteci cu cartofii fierți, uleiul de măsline și sucul de lămâie.
Așezi peștele alături și stropești și pe el puțin suc de lămâie. Servești cald, simplu, cu un strop de ulei și pătrunjel proaspăt.